Moccarutor med glasyr
Moccarutor med glasyr
Ugn: 175 grader!
Ingredienser:
125 g smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 dl kokt kallt kaffe (jag tog vatten)
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 g mjukt smör
3 dl florsocker
½ dl kakao
1 ägg
Valfri strössel
Gör så här:
Sätt på ugnen. Rör smör och socker ordentligt med elvisp, rör i äggen och vispa pösigt.
Tillsätt vattnet alt. kaffet och alla torra ingredienser.
Bred ut smeten i en liten bakpapperklädd långpanna, ca 25x 35 cm.
Grädda kakan ca 30 min.
Låt kakan kallna under en kökshandduk.
Glasyr:
Rör ihop alla ingredienser och bred glasyren över kakan när den är kall.
Strö på strössel innan glasyren hunnit stelna.
Skär upp och njut!
Hoppas det smakar ;)
Men herregud va gott!! :O fast jag brukar ha cocos på =D
Ja, det är ju det man ska ha egentligen, men varken Ante eller jag är så förtjusta i kokos så fick bli med strössel ist =)