Honungsrostade rotfrukter, kantarellsås & biffar!
Honungsrostade rotfrukter, kantarellsås & biffar blev det till middag idag :) Första gången jag gjorde honungsrostade rotfrukter & testade ett nytt sätt att göra köttfärsbiffar på, enligt Ante blev dom jätte goda!
Honungsrostade rotfrukter ca. 5 port
ca. 10 st Potatisar
ca. 5-6 st Morötter
Vitlöksklyftor
Honung
1-2 msk olja
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Skala och dela potatisen & morötterna i mindre bitar. Morötterna ska vara ganska smala, potatisen blir klar innan morötterna.
Lägg rotfrukterna & vitlöksklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. (du behöver inte skala vitlöksklyftorna innan dom läggs in i ugnen)
Ringla honungen och olja över rotfrukterna och vitlöksklyftorna.
Salta och peppra.
Lägg in i ugnen i ca.25-30 min eller tills dom fått en fin yta.
Köttfärsbiffar
ca. 800g köttfärs
1 pkt gräslök
1 ägg
ca. ½-1 dl ströbröd
Fetaost
Salt, svartpeppar & malen kryddpeppar.
Gör så här:
Ha i köttfärs, gärslök, ägget & kryddorna i en bunke.
Blanda ordentligt med elvisp eller för hand.
Ha sen i ströbröd & fetaosten.
Tryck sen ut till platta, runda biffar.
Stek. Klart!
Såsen var vanlig kantarellsås på påse och grönsaksbiffarna köpte jag färdiga och stekte.
Hoppas det smakar!