Köttfärs-& risgryta.

2011-05-05 @ 17:00:00

Har ett bra tips om du är som jag och råkar göra alldeless för mycket ris exempelvis.
Jag hatar att slänga mat och häromdagen kom jag på en smart och god sak du kan göra =)



Gör en gryta av det!
Bara att göra valfri sås, t.ex. köttfärssås och när den är klar blandar du i riset som blev över sen dagen innan.
Så enkelt och Ante sa att det var jätte gott =)

Sandra's köttfärs- & risgryta

Överbliven ris
Köttfärs
1 burk champinjoner på burk
Soja
1 burk cremé fraiche smak; karljohan svamp, timjan & citron
(tog det bara för att det fanns hemma,du kan annars köra utan och ha i lite mjölk för att göra det krämigare)
Sweet chillisås
 
Kryddor; Chillipulver, kryddpeppar, svartpeppar efter smak(behövs ingen salt eftersom sojan är så salt)

Gör så här:
Stek köttfärsen ordentligt och ha i champinjonerna.
Ha i creme fraichen, sojan och sweet chillisåsen, efter smak.
Låt det puttra ihop i några minuter, smaka sedan av med kryddorna.
Och när såsen smakar bra ha i riset.
Njut!
 

Hoppas det smakar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0